els meus mestres

Com que la meva formació teòrica és nul.la, l'aprenentatge de l'ofici ha sigut possible gràcies a la meva dedicació i també a tota una sèrie de professionals que m'han ajudat i assessorat de manera totalment desinteresada.

Aquests professionals es poden dividir en dos grups: els flequers, jubilats o en actiu, i els tècnics de panificació de la Farinera Coromina.

Dels flequers m'agradaria destacar en Manel Nart, l'actual flequer de Mieres; d'ell i dels seus més de 25 anys d'experiència professional i, sobretot, de la seva passió pel món del pa n'he après i encara n'aprenc. Durant els meus inicis vaig trobar-me amb alguns flequers jubilats, com ara en Pansa, antic flequer de Cornellà del Terri; en Josep, el flequer de Sant Jordi Desvalls; i En Florenci, aprenent, de jove, al forn de Campmany.

Entre els tècnics de panificació hi ha hagut els tres últims tècnics de la Farinera Coromina: en Xavier Ramon, en Jordi Garcia i en Jérôme Foulquier. Algun d'ells fins i tot s'ha desplaçat al nostre establiment quan els ho hem demanat.